Velkommen til OJF

Tornoe Odense Fjord

 

Odense Jagtforening byder alle jægere velkommen i et fælleskab omkring jagt, skydning og uddannelse. Vi tilbyder mange forskelliege aktiviteter som du kan læse meget ere om på disse sider. Syntes du der mangler noget, skal du være velkommen til at kontakte os, så ser vi om vi kan opfylde dit ønske. 

Brænder du for jagt og jagtens sag? I så fald er du mere end velkommen til at træde ind i de aktives rækker. Vi har hårdt brug for ildsjæle af alle slags.

CVR OG KONTO

CVR
35173420

BANK
REG: 0828

KONTO:
0000750972

oldemandsgyden

Jægere begræder alkoholiseret og skydegalt rygmærke

175.000 danskere har på nuværende tidspunkt erhvervet sig et jagttegn. Alligevel skal du som jæger, stadig forvente at lægge øre til fordomme omkring dit alkoholforbrug og mentale tilstand.

Af Mark Christensen

Udgivet 22/09/19 23:55 og senest opdateret 22/09/19 23:58

Solen er endnu ikke stået op over Oldermandsgyden i Odense. Carsten og Thomas Bryld, far og søn, trasker sig igennem det meterhøje kløvergræs, der synligt er mærket af det nylige årstidsskift. Der er næsten ikke en vind der rører sig, og mosekonen brygger så langt øjet rækker i efterårets tusmørke. Andetræk foregår på denne tid af døgnet. Zeus, Thomas’ 5-årige Springer Spaniel, pjasker rundt i hvert et oversvømmet vandhul. Han er med for at opsnuse en eventuel fangst med sin trænede snude.

- Man siger jo, at møgvejr er andevejr. Jeg vil faktisk helst have det regner og blæser lidt, siger Thomas.

Han er i gang med sin tredje jagtsæson, hvor Carsten har rundet de 30. I begge deres varierende jagtperioder, har de måtte lægge ører til en del fordomme.

- Den mest almindelig fordom, er den med at vi er skydegale. At vi bare skyder for at skyde. Så er der dem, der synes det er synd for dyret. Meget er det er baseret på, at de ikke ved noget som helst. At de ikke ved, at vi går ud og prøver på at slå ihjel på den mest humane måde, lyder det fra Thomas.

Thomas og Zeus spejder efter ænder udover Oldermandsgyden

En skarp lugt af mosevand gennemtrænger den friske duft af duggen i græsset. Carsten har luret vindens retning med sin spytvåde finger pegende op mod stjernehimlen. Marken er helt sumpet til, og vandet klasker op af Thomas’ armygrønne støvler, mens han danner fortrop henimod den fortrukne plads på marken.

To ænder kommer flaksende i Carstens forudsete retning. Thomas rejser sig resolut fra sin stol og affyrer to skud. Den ene and går lodret ned i luften og viser tydeligt, at den er ramt. Det er nu Zeus’ opgave at opspore den. Carsten hiver kaffen frem mens der ventes. En kaffe uden en skarp til - selvom han tit møder fordommen om, at jagt er lig med druk.

-        Jeg har ikke noget imod man får en enkelt øl når man er ude på jagt. Der skal bare være måde med det hele. Det er også mange fordomme om. De drikker bare. Sådan hænger det bare ikke sammen, siger Carsten hovedrystende.

Thomas blik er begravet i det lange græs efter den nedskudte and, hvor en dyne af nyspundet spindelvæv danner et nattefrostbillede

Imens Zeus en sjælden gang leder forgæves efter den nedskudte gråand, hæver solen sig igen over Oldermandsgyden. Thomas og Carsten erkender, at fangsten denne gang går til Mikkel ræv, inden de igen begiver sig hjemad.

Solen er stået op og jagten for Carsten, Thomas og Zeus indstilles

Efter en lang eftersøgning er Zeus nu gennemblødt af det ildelugtende mosevand

Beretninger

-Læs mere her

Links til sider

Leje af jagtpramme.

-Læs mere her.

Odense Jagtforening i pressen

Copyright © 2017. Odense Jagtforening