Velkommen til OJF

Tornoe Odense Fjord

 

Odense Jagtforening byder alle jægere velkommen i et fælleskab omkring jagt, skydning og uddannelse. Vi tilbyder mange forskelliege aktiviteter som du kan læse meget ere om på disse sider. Syntes du der mangler noget, skal du være velkommen til at kontakte os, så ser vi om vi kan opfylde dit ønske. 

Brænder du for jagt og jagtens sag? I så fald er du mere end velkommen til at træde ind i de aktives rækker. Vi har hårdt brug for ildsjæle af alle slags.

CVR OG KONTO

CVR
35173420

BANK
REG: 0828

KONTO:
0000750972

Harejagt ved Vadehavet hos Højer Jagtforening, 2015.

Odense Jagtforening var inviteret af Højer Jagtforening til at stille med 10 jægere.Turen fra Odense er på ca. 185 km. og tager godt to timer. Vi var seks jægere fra Odense Jagtforening, og da alle var ankommet, var vi godt 50 jægere og nogle hundefolk samlet på "Hohenwarte", som er en slags feriecenter.

Dagen begyndte kl. 08:00 med et stort veldækket morgenbord, hvorefter indskrivningen med betaling af 300 kr. for dagen og fordeling i grupper blev foretaget. Det var også tiden for dagens ben-gæt.

Før parolen ved 9:30-tiden var det tid at klæde om til den specielle jagtpåklædning med waders, som er nødvendige for at kunne passere utallige render med vel en halv meter vand og nogle afvandingskanaler med mere end en meter vand - hvis man stopper op, synker man ned i mudderet, og vandstanden nærmer sig overkanten af wadersene.

Parolen blev overstået med især formaninger om at aflade geværet også før passage af mindre render, hvor det er let at miste balancen.

Arealet, som skulle gennemgås, var 5 - 6 km. langt, og det blev besluttet at jage fra begge ender for til sidst at mødes omkring midten. Halvdelen af jægerne gik fra parole-pladsen over diget og ud til den nordlige ende, hvor de blev fordelt over stykkets bredde - de med de bedste ben yderst. Den anden halvdel gik ombord i en stor kreaturvogn efterspændt en traktor, som kørte ud til den sydlige ende via en kørevej på toppen af en mindre dæmning. Også her blev jægerne fordelt, og jagten kunne begynde.

Mange harer trykkede hårdt i sædet og skulle næsten sparkes til, medens andre sprang for tidligt og forsøgte at undslippe ved at søge ud mod enden  af rækken af jægere - der er harer nok til at sikre en god bestand også til næste år.

Da jagten var forbi, var der 34 harer på paraden sammen med nogle få gæs og ænder, som blev fundet anskudt og derfor affanget.

Efter paraden blev dagens udbytte bortauktioneret - en hare kostede fra 80 til 150 kr., afhængigt af hvem der drillede hvem.Det var tydeligt, at vi var sammen med en flok jægere, som kendte hinanden godt og havde mange interne jokes kørende.

Dagen blev afsluttet i festsalen. Først med spisning, hvor der blev serveret sønderjysk grønlangkål (det er den uden sukker og kanel). Dertil flæskesteg, hamburgryg og pølser med rødbeder og sennep samt hvide og brune kartofler.Da mætheden havde indfundet sig, blev der afholdt auktion over de enkelte kort i et almindeligt spil kort, hvorpå der blev trukket lod om gaver ved at udtrække kort i et andet spil kort - det var en opfindsom og morsom metode.

Vi gæstejægere fra Odense Jagtforening var enige om, at det havde været en rigtig god dag, og vi alle gerne vil deltage igen til næste år - den første lørdag i november.

En stor tak til Højer Jagtforening for denne oplevelse.

 

 

Beretninger

-Læs mere her

Links til sider

Leje af jagtpramme.

-Læs mere her.

Odense Jagtforening i pressen

Copyright © 2017. Odense Jagtforening